Григор взе сет, но не успя да победи Джокович



03-11-2016 19:21 | Станко Димов

Григор Димитров приключи участието си на „Мастърс 1000” турнира в Париж. В среща от III кръг, най-добрият български тенисист отстъпи с 1:2 сета пред Новак Джокович, в отделните части 6:4, 2:6, 3:6.

По този начин сезон 2016 за Димитров официално приключи. Българинът отпадна за 4-а поредна година на този стадий в „Берси”, а благодарение на успеха Джокович продължава успешно защитата на трофея и първото място в света. Следващият съперник пред сърбина ще бъде Марин Чилич, а победителят ще се класира за полуфинал във френската столица.

Двубоят започна отлично за Григор Димитров, който успя първи да пробие за преднина 2:1 гейма. Последва изключително продължителен гейм, продължил близо 15 минути, след който Ноле изравни – 2:2. Това обаче не отчая Григор, който отново след брейк поведе с 3:2 и до края на сета не трепна, когато трябваше да сервира. Така след 59 минути игра българинът откри резултата – 6:4.

За жалост втората част не започна добре за Димитров, който допусна ранен пробив и пасив 0:3. Джокович повика физиотерапевт на корта, който масажира областта около коляното на десния му крак. Световният №1 обаче нямаше проблем да продължи мача и го направи по отличен начин – втори пробив и изравняване на сетовете – 4:6, 6:2.

Финалната част на срещата също започна с превес на Джокович. Сърбинът взе подаването си, след което успя да пробие за преднина 2:0 гейма. До края на двубоя Димитров не намери начин да отговори на предизвикателството и напусна надпреварата.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини