Димитров срещу Джокович – епизод 7



02-11-2016 21:28 | Станко Димов

Григор Димитров ще се изправи срещу Новак Джокович в двубой от III кръг на „Мастърс 1000” турнира в Париж. Дуелът между двамата стана факт, след като сърбинът записа победа в двубоя си срещу Жил Мюлер. Димитров и Джокович се познават отлично, като до момента са се срещали общо 6 пъти, в които сърбинът има преднина 5:1 победи.

Единственият успех на Григор е от сезон 2013 на червените кортове в Мадрид. Тогава българинът печели със 7:6 (6), 6:7 (8), 6:3 и хвърли в екстаз испанката публика, която го подкрепяше бурно и дори скандираше името му по време на двубоя. Успехът бе още по-ценен за българина и предвид факта, че в края на мача Григор видимо страдаше от мускулни схващания, но стисна зъби и не се предаде.

Преди двубоя в Мадрид, Джокович беше записал две победи над Григор – в Шанхай и Индиън Уелс, в които не загуби сет. През сезон 2013 те се срещнаха и в трети кръг на „Ролан Гарос”, където сърбинът взе реванш за поражението няколко седмици по-рано в Мадрид и се наложи изразително – 6:2, 6:2, 6:3.

Изключително драматичен беше дуел №5 между Григор и Новак. Става въпрос за техният сблъсък на полуфиналите на Уимбълдън 2014, където Ноле се наложи с 6:4, 3:6, 7:6 (2), 7:6 (7). В тайбрека на четвъртия сет Димитров пропусна няколко сетбола, а в последствие нееднократно е споделял, че това е двубоят, за който най-много съжалява в кариерата си до момента.

За последно Димитров и Джокович играха в Пекин през 2014-а, а победата, този път без драми, отиде за водача в ранглистата – 6:2, 6:4. Така в четвъртък двамата ще се срещнат на корта за първи път от повече от две години.

При загуба, сезон 2016 за Григор Димитров официално ще приключи. Ако българинът успее да победи, то тогава на 99% ще свали Джокович от върха на ранглистата. Припомняме, че сърбинът е шампион в Париж в последни те три години. В момента лидерската позиция на Ноле е сериозно застрашена от набралия скорост Анди Мъри, който само чака грешна стъпка на сърбина, за да го измести от трона му.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини