Вавринка: Каква криза при Джокович? Той е №1



01-11-2016 15:29 | Станко Димов

Световният №3 Стан Вавринка изрази увереността си, че завърши сезона по силен начин. Тази седмица швейцарецът ще участва на „Мастърс 1000” в Париж, след което ще бъде част и от финалите на АТР в Лондон.

„След турнира в Базел чувствах умора, но щом съм тук значи сега съм добре. Не съм контузен. Обичам да играя в този турнир, пазя добри спомени от миналата година, когато се представих добре тук. Знам, че мога да се представя на ниво и този сезон. Това е целта ми”, коментира Вавринка, който започва участието си в „Берси” в сряда.

Запитан колко трудно е да запазиш формата си в края на сезона, швейцарецът отговори така: „Не е лесно, бъдете сигурни. Но с годините се опитваш да правиш правилните неща. Като цяло мисля, че все още мога да се представя на ниво. Остават само два турнира, в които се надявам да съм във форма”.

Швейцарецът сподели, че не вярва, че някога ще стане №1 в света. „Победата над Джокович на US Open ми вдъхна увереност. Знам, че мога да го победя. Правил съм го и преди. Имам победи и над другите топ играчи. Не мога обаче да печеля всеки мач срещу тях”.

Вавринка коментира и спада на формата на Новак Джокович след „Ролан Гарос”, където сърбинът оформи своя кариерен шлем.

„Това може да бъде обяснено с всички успехи, които той (Джокович) постигна в последната година. При това не само на корта, но и извън него. Напълно нормално е да има няколко месеца, в които да е загубил мотивация. И, разбира се, когато това се случи губиш двубои, които преди не би загубил. А в същото време Анди (Мъри) започна да печели турнир след турнир и това направи разликата. Казвате, че Новак е в криза, но той все още е №1 в света. В най-лошият случай ще завърши годината като №2. Казвате, че това е криза? ОК”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини