Григор пределно амбициран – иска титла от Шлема и №1



31-10-2016 14:19 | Станко Димов

Сезон 2016 бе ужасен за Григор Димитров до юни. Българинът записа серия от 6 последователни загуби, чието начало беше поставено със злощастно загубения финал на турнира в Истанбул. В един момент Григор се свлече и до 40-о място в ранглистата, а бъдещето му изглеждаше повече от неясно.

След като назначи Дани Валверду за свой наставник, всичко за Григор Димитров се подобри в по-добра посока. В последните няколко месеца българинът записа отлични резултати, като игра финал в Пекин, полуфинал в Синсинати, Шенду и Стокхолм, четвъртфинал в Торонто и четвърти кръг на US Open.

„Той (Валверду) е от хората, които обичат работата си”, коментира Димитров в интервю за TennisTV. „Неговото отношение към работата е невероятно. Дори след тежък мач ние излизаме на корта и продължаваме да работим върху някои елементи, които можем да подобрим по време на турнира. Точно такива малки детайли, в дългосрочен план правят голямата разлика”.   

Една от най-важните победи през сезона Григор записа на турнира в Пекин, където успя да победи един от най-харизматичните играчи в Тура – Рафаел Надал.  

„Рафа притежава невероятно борбен дух, просто е уникален. Можете да го изпратите на война по всяко едно време, всеки ден, неговият характер е впечатляващ”, коментира Димитров.
Говорейки за своите цели българинът заяви, че мечтае за титла от Шлема и първото място в ранглистата. „Защо да не го направя? Работя не по-малко от другите момчета. Смятам, че имам всичко необходимо да го направя”.

Тази седмица Григор Димитров ще участва на последния си турнир за сезона – „Мастърс 1000” в Париж. Миналата година българинът отпадна в трети кръг, където отстъпи пред Давид Ферер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини