Според АТР: Димитров има шанс за финалите при титла в Париж



29-10-2016 11:29 | Tennis24.bg

Повече от девет тенисисти имат шансове и ще се борят за последните две места във финалите на АТР в Лондон, изчислиха от Мъжката тенис асоциация. Сред тях е и българската първа ракета Григор Димитров. Те ще се впуснат в здрава битка за класиране на последния Мастърс 1000 турнир – този в Париж следващата седмица.

Снощи Иво Карлович и Давид Ферер се класираха на полуфиналите на Erste Open Bank във Виена и също се намесиха в битката. Така точно 10 са играчите с математически шансове да застигнат Томаш Бердих. Чехът има минимума точки за класиране в момента -2880. Но Ферер и Карлович трябва да спечелят титлата в Австрия, за да останат в надпреварата за Лондон. А, разбира се, във Виена може да триумфира само един от двамата, затова другият вече ще загуби шансовете си още преди началото на турнира в Париж.

Шансове да задмине Бердих има и Марин Чилич, който се представя отлично в Базел и вече е на полуфинал. Той обаче трябва спечели в Швейцария и да изиграе поне един мач в Париж (отпадане в първи кръг ще му донесе 10 точки), и Карлович, Ферер и Григор Димитров ще останат никакви шансове да получат билет за Лондон, без значение от представянето си.

Така че този уикенд всъщност ще е от решаващо значение за това колко всъщност вакантни места ще има за Лондон преди началото на турнира във Франция. Това ще бъде определено в зависимост от представянето на Карлович, Ферер и Жо-Вилфред Цонга тези два дни.

Така до петък вечер играчите с математически шансове са Доминик Тийм, Бердих, Давид Гофен, Чилич, Роберто Баутиста Агут, Цонга, Люка Пуй, Григор Димитров, Ферер и Карлович.

Тийм, който в момента има 325 точки повече от Бердих, ще започне участието си в Париж срещу победителя в мача между Филип Колшрайбер и Джак Сок. Евентуално, в трети кръг ще се срещне с Ришар Гаске.


Трети кръг във Франция ще бъде наистина много интригуващ, защото потенциално ще изправи някои от претендентите за място в групите в Лондон. Седмият поставен Бердих може да излезе срещу десетия в схемата Баутиста Агут (2340), който трябва да играе поне финал, за да си осигури билет за Англия. Номер 13 – Пуй (2106) ще трябва евентуално да отстрани номер 2 Анди Мъри в трети кръг, а след това и да спечели титлата, за да остави живи надеждите си.

Чилич (2770), който задмина Гофен (2690) и вече е на десетото място в световната ранглиста. Двамата може да се срещнат в трети кръг в Париж. Но преди това Чилич може да се изправи срещу Карлович, или квалификант, а Гофен – срещи Никола Маю, или Мартин Клижан.

В долната част на схемата в Париж, 11-ият Цонга, който ще играе полуфинал с Карлович във Виена, може да се изправи в третия кръг срещу петия поставен Кей Нишикори.

Ако разликата в точките се запази на нивото от 28 октомври, то Пуй, Карлович, Ферер и Димитров трябва да спечелят в Париж, за да запазят шансовете си за Лондон.

Мастърс-ът в Париж може да се окаже решаващ и за Анди Мъри в гонитбата му на Новак Джокович за първото място в световната ранглиста. Ако шотландецът спечели трофея във Виена, той може да стигне върха още в Париж, ако спечели титлата и там, а Джокович не стигне финала.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини