Димитров отстъпи на Мюлер в 3 сета



25-10-2016 18:26 | Любомир Тодоров

Поставеният под №6 в схемата на турнира в зала в Базел Григор Димитров отпадна на старта.

Първата ракета на България отстъпи на Жил Мюлер от Люксембург със 7:6(9), 4:6, 4:6 след два часа и 20 минути игра.

Гришо спечели първата част едва при осмия си сетпойнт. Той можеше да го направи по-рано, но още във втория гейм пропиля три точки за пробив. В 12-ия Димитров имаше две точки за спечелване на сета, но 33-годишният левичар ги отрази и вкара частта в тайбрек. В него 25-годишният хасковлия поведе с 6:3 точки, но профука още три сетбола, после и още два, като между тях отрази точка за частта на Мюлер. При последната възможност при сравнително лесен втори сервис на българина съперникът му изкара топката в аут.

Димитров използва разочарованието у своя опонент и го проби в откриващия гейм на втория сет. След което затвърди за 2:0. Като от нищото Мюлер направи рибрейк за 3:3, когато при втората му точка за пробив в гейма и мача Григор изкара форхенда си в аут. Още един гейм с разсеяна игра на стигналият до три финала българин позволи на поданика на Великия херцог да поведе с 40:15 и да реализира още първия сетбол след намеса на ястребово око.

КАК СЕ РАЗВИ СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ - ТУК

В седмия гейм на решителната част Димитров имаше отлична възможност да реши нещата. Той поведе с 40:0 при начален удар на Мюлер, но след това левичарят вдигна скоростта и точността на сервиса си и измъкна подаването си. При 5:6 Гришо застана на началния удар, за да остане в срещата. Съперникът поведе с 40:15 и ликува при втория мачпойнг след непредизвикана грешка на хасковлията.

Гришо реализира една от десетте си възможности за пробив в двубоя, а сам отрази два от петте шанса на люксембургеца. Двамата завършиха с по 15 аса.

Следващата седмица Димитров ще изиграе последния си за годината турнир. Това е "Мастърс 1000" надпреварата в парижката зала "Берси".



Снимки: ЕРА/БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини