Пол Макнами пожела на Григор да спечели Sofia Open



24-10-2016 15:46 | Станко Димов

Новият турнирен директор на Garanti Koza Sofia Open Пол Макнами изрази надеждите си, че Григор Димитров може да спечели титлата в следващото издание на надпреварата в „Арена Армеец”. Австралиецът даде специална пресконференция днес, на която обяви, че освен Григор в София ще участва и Доминик Тийм.

„Първият човек, който искам да обявя е Доминик Тийм. Към днешна дата той е №9 в ранглистата на АТР. 23-годишен австриец, който притежава страхотен бекхенд с една ръка. Той е сред най-големите играчи в света в момента, и което е най-важно - един от представителите на новото поколение.

Второто име, което искам да обявя е Григор Димитров. Това е много вълнуваща новина за нас, надявам се и за вас. Григор е на път да се върне към световния тенис елит, в момента той е №18 в ранглистата, игра полуфинал в Стокхолм последния уикенд. Преди това игра финал в Пекин, където победи по-предно класирани играчи от него като Рафаел Надал, Милош Раонич и Люка Пуй. Аз лично не се съмнявам, че той ще даде голяма стойност на турнира и всички много се радваме, че той ще бъде тук. Освен това, крайно време е Григор да спечели турнир отново, защо това да не бъде в София?!

Гледаме на това второ издание на турнира като на бъдещето на този турнир. Много разчитаме залата да бъде пълна при наличието на такива големи играчи. За нас е важно да обвържем както бизнес общността в града, така и феновете, за да покажем, че този турнир има бъдеще в София и това бъдеще е свързано с нас”, коментира Макнами.

Запитан дали Роберто Баутиста Агут ще защитава титлата си в София, австралиецът каза следното: „Да се надяваме, че това ще се случи. Така ще имаме трима играчи от Топ 20, но все още не можем да обявим подобна новина, защото нямаме потвърждение. Към момента не можем да обявим други играчи”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини