Министър Кралев: Турнирът в София ще става все по-качествен



24-10-2016 14:38 | Станко Димов

България ще се опита да удължи срока, в който да организира АТР 250 турнира в зала. В момента страната ни има контракт за 3 години, но съвсем скоро договорът може да бъде удължен. Това каза спортният министър Красен Кралев по време на специалната пресконференция, посветена на второто издание на Garanti Koza Sofia Open. Припомняме, че за второто издание на турнира в София ще видим Григор Димитров, както и голямата звезда на Австрия Доминик Тийм.

„За мен е изключително удоволствие за втора поредна година да се срещнем с вас и да обявим програмата ни за втория турнир Garanti Koza Sofia Open. Изключително сме доволни как протече организацията и самия турнир миналата година. Успяхме да привлечем четирима участници от Топ 30 към този момент – Баутиста Агут от Испания, който беше 21-и, Виктор Троицки (№26), Гийермо Гарсия-Лопес (№27) и Андреас Сепи (№29)”, коментира спортният министър.

„Присъстваха над 30 000 зрители, а на финала имаше 8 500 души. Разбира се, това беше отчетено от мениджърите на АТР турнирите. Много малко турнира в света се провеждат в зала с капацитет 15 000 места, обикновено залите са с капацитет 5000 – 6000 места. Посещаемостта на последния мач направи впечатление и изпълнителният вицепрезидент на АТР Европа, който даде изключително висока оценка за начина, по който премина турнирът.

Засега договорът ни е за 3 години, като с оглед на това как се развиват нещата мисля, че съвсем скоро ще обявим увеличаването на този срок. Искам изключително много да благодаря на организаторите и големи спонсори Garanti Koza, без която лобистка, не само финансова помощ, нямаше как да спечелим домакинството на този турнир. Надявам се нашето сътрудничество да бъде разширено в следващите години и в областта на женските турнири.

Тази година имаме нов турнирен директор – Пол Макнами, който е сред най-уважаваните специалисти в сферата на тениса, повече от 12 години е бил директор на Australian Open, и се надявам с неговата помощ да вдигнем качеството на турнира през следващите години”, коментира Кралев.

Той допълни, че когато домакинството на турнира е спечелено през миналата година повечето тенисисти вече са били с готови програми, което е попречило на Григор Димитров да участва в София.

„След Australian Open тенисистите се разделят на два потока – едните участват на турнири в Америка, а другите в Европа и беше трудно за Григор да смени своята програма. Сега сме много щастливи, че заедно с треньора му избраха да участват в Европа и той ще играе на Garanti Koza Sofia Open 2017 г.

Състезанието през 2017 г. ще бъде много силно и в него ще участват много добри тенисисти, като конкуренцията ще е по-висока от миналата година. Много елитни състезатели вече сами ни търсят за участие, което показва, че оценката на мениджърите от АТР веригата за нас е изключително висока", каза Кралев.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини