Димитров: Ще бъде чест да играя в родината си



24-10-2016 12:28 | Любомир Тодоров

Garanti Koza Sofia Open обяви днес участието на Доминик Тийм и Григор Димитров във второто издание на турнира.

Tийм, в момента девети в света, спечели четири титли от турнирите на ATP през този сезон и достигна полуфинал на “Ролан Гарос” в Париж. Едва 23-годишен, австриецът е страхотен талант, с бекхед с една ръка и е ключова фигура сред новото поколение звезди в ATP World Tour.

“Чакам с нетърпение да играя в София, каза Тийм. Знам, че градът е красив и има много запалени тенис фенове. 2016-а е страхотна за мен и се надявам да започна и следващата година подобаващо. Sofia Open в важен турнир и се надявам да покажа най-доброто от себе си.”

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се завърна сред 20-те най-добри играчи на планетата след полуфинал в Стокхолм и силна игра на турнирите в Азия. Там той достигна финала в Пекин, отстранявайки играчи като Рафа Надал, Милош Раонич и Люка Пуй. В кариерата си Димитров е достигал до №8 в ранглистата на ATP, полуфиналист е на “Уимбълдън” и е на път да се върне към елита на мъжкия тенис.

“За мен е удоволствие да бъда част от Garanti Koza Sofia Open през февруари следващата година, каза Григор Димитров. Ще бъде чест за мен да играя в родината си и да споделя част от вълнението на световния тенис. Заедно ще се наслаждаваме на тенис от най-високо ниво в София. Ще се видим скоро!”

На пресконференцията днес присъстваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, президентът на БФТ Стефан Цветков, членът на Борда на директорите на Garanti Koza Ерден Билгинер и турнирният директор Пол Макнами.

„Изключително сме доволни как протече първото издание на турнира. Имахме четирима участници от топ 30 на ранглистата – Роберто Баутиста Агут, Виктор Троицки, Гийермо Гарсия-Лопес и Андреас Сепи. Над 30 000 зрители посетиха турнира, а на финала имаше 8500 човека. Това е много голяма рядкост. Получихме изключително висока оценка от мениджър на АТР. Договорът на турнира в София е за три години, но съвсем скоро ще обявим продължаването на този срок“, заяви министър Кралев.

Новият турнирен директор на Garanti Koza Sofia Open Пол Макнами, който е бивш турнирен директор на “Аустрелиън Оупън” и “Хопман Къп” и е спечелил 5 титли от Големия шлем, нямаше търпение да съобщи новините на българската публика. “Тийм и Димитров са бъдещето на мъжкия тенис. Възхитени сме, че те ще покажат своя огромен талант в София. За публиката винаги е вълнуващо, когато една от звездите на турнира е представител на страната домакин”, каза той.



“Нашите планове са да свържем турнира по-тясно с бизнес сектора в България, както и с обществеността в София. Пускаме билетите в продажба в сряда, надяваме се “Арена Армеец” да е пълна, за да покажем, че този турнир има голямо бъдеще тук. Благодаря на нашия основен спонсор Garanti Koza, на другите компании спонсори, както и на Министерството на младежта и спорта и на Българската тенис федерация за предоставената възможност да направим турнира толкова мащабен през втората му година”, добави Макнами.

Garanti Koza Sofia Open 2017 ще се проведе от 5 до 12 февруари 2017 г. През 2016 г. събитието беше посетено от над 30 хил. зрители и беше предавано на живо по БНТ, както и в още 118 страни на 5 континента. Общия брой телевизионни зрители надхвърли 68 млн. души. Испанецът Роберто Баутиста Агут спечели турнира.

“Горещият билет” за най-голямото спортно събитие в София са в продажба от сряда, 26 октомври. Цените им започват от 10 лв. Деца и пенсионери ползват 50% отстъпка в първите пет дни на турнира и 25% за останалите три, както и за седмичните билети. Зрителите могат да спестят до 160 лв., купувайки си седмичен билет.
Garanti Koza Sofia Open продължава своето партньорство с Министерството на младежта и спорта с цел да наложи България като важна дестинация за големи спортни събития и благодари за подкрепата на Столична община при постигането на целта да се превърне в основната спортна забележителност в страната.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини