Григор повали гиганта Андерсън



21-10-2016 15:23 | Любомир Тодоров

Най-добрият български тенисист Григор Димитров вече е на полуфинал на турнира в зала в Стокхолм.

Вторият поставен победи южноафриканеца Кевин Андерсън със 7:6(3), 5:7, 6:2 след два часа и 18 минути игра.


В първия сет шампионът от 2013-а и финалист през 2014-а Димитров отрази и двете точки за пробив на 203-сантиметровия си опонент в шестия гейм с чудесни начални удари. Закономерно се стигна до 12-ия тайбрек в тяхното съперничество. В него Гришо доминираше и размяната на половините дойде при 4:2 точки за него. При 6:3 стигна до три сетбола и стигна победоносно юмрук още при първия при форхенда в мрежата на Андерсън.

Димитров стигна до първи точки за пробив в мача в четвъртия гейм на втората част, но африканският гигант ги отрази с мощни сервиси. Гришо проби за 5:3, след като съперникът започна гейма с три двойни грешки. Но когато сервираше за спечелване на мача българинът трепна и сбърка три форхенда, с което Кевин Андерсън направи рибрейк. Спадът в играта на Димитров продължи и той беше пробит отново за 5:6. После 30-годишният тенисист от Йоханесбург изравни частите.

Григор направи първи брейк и в третия сет за 3:1. Той поведе с 40:15 и спечели при втората възможност, след като привика съперника на мрежата и го размина по диагонала. В следващия гейм Андерсън стигна до точка за пробив, но Димитров я отрази и после затвърди. В осмия гейм хасковлията стигна до мачбол при сервис на съперника и го реализира.

КАК СЕ РАЗВИ СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ - ТУК!

Българинът завърши с 61 процента вкаран първи сервис и 70 процента спечелени точки при разиграването ми. Той заслужи 90 точки за световната ранглиста, където е №18.

На полуфинал Димитров очаква победителя от мача между третия поставен Иво Карлович и Хуан Мартин дел Потро.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини