Григор: Срещу Андерсън няколко точки ще решат мача



20-10-2016 19:00 | Станко Димов

Григор Димитров записа чиста победа в първия си двубой в Стокхолм – 6:3, 6:2 над Юрген Зоп и се класира за четвъртфинал в турнира. След последната точка в срещата българинът даде кратко интервю, в което разкри подробности за мача и очакванията си за предстоящия сблъсък с Кевин Андерсън в петък.

„Доволен съм от първия си мач тук. Започнах турнира в четвъртък, така че имах време да тренирам и да свикна с условията за игра. Сега ми предстои труден двубой, така че трябва да запазя концентрация и да бъда готов.

Запитан дали преднината от 5:1 победи в преките дуели с Андерсън може да му помогне, Григор отговори така: „Не, аз не вярвам в тези неща. Той е много добър тенисист, сервисът му е невероятен. Играем в зала, всичко може да се случи. Няколко точки ще решат изхода на срещата. Изключително фокусиран съм в момента. Каквото и да ми предложи като предизвикателство, аз трябва да бъда готов да отговоря”.

В заключение Григор Димитров сподели, че му харесват условията за игра в Стокхолм и че настилката му допада. Той също така призна, че турнирът в Стокхолм е сред най-добрите в кариерата му.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини