Григор уверено на четвъртфинал



20-10-2016 16:24 | Любомир Тодоров

Вторият поставен в схемата на турнира в Стокхолм в зала Григор Димитров е вече на четвъртфинал.

Шампионът от 2013 година в състезанието от категория "АТР 250" победи тръгналия от квалификациите Юрген Зоп от Естония с 6:3, 6:2. Мачът продължи един час и 12 минути.

Григор стигна до пробив за 5:3 в първия сет. Той поведе с 40:15 и реализира първата възможност след топка в аут на съперника при опит за минаващ удар. Веднага след това 25-годишният хасковлия сервираше за спечелване на частта. Той започна с двойна грешка, но бързо стигна до два сетбола и приключи при втория, когато бекхендът на 234-ия в света Зоп спря в мрежата. Частта продължи 34 минути.

Димитров продължи да доминира с разнообразна игра, включваща мощни форхенди, но и прекрасни къси топки и направи пробив на нула, за да поведе с 2:1. В следващия гейм той отрази общо четири брейк пойнта (три поредни при 0:40), преди да затвърди. Гришо проби отново за 5:2 и след това сервираше за победата. Той стигта до два мачбола и реализира още първия.

КАК СЕ РАЗВИ СРЕЩАТА - ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

Победителят вкара 67 процента първи сервис и при разиграването му и спечели 77 процента от точките. Димитров направи три пробива от шест възможности.

Българинът, който е №18 в света, очаква на четвъртфиналите в петък Кевин Андерсън. Димитров води с 5-1 победи срещу южноафриканеца в двубоите на на ниво АТР Тур. За последно те се срещнаха през 2014 година на четвъртфинал в Торонто с 5:7, 7:5, 7:6(6). Двамата са играли общо седем тайбрека в двубоите помежду си, от които Гришо е спечелил четири.

Димитров вече защити точките си от миналата година, когато взе 45 от четвъртфинала срещу бъдещия шампион Томаш Бердих.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини