Гришо е фен на Бербатов и Манчестър Юнайтед



09-01-2011 18:16 | Николай Драгиев

Григор Димитров е фен на Димитър Бербатов. Това става ясно от страницата за най-добрия ни тенисист в новия годишен справочник на мъжката верига.

Талантът от Хасково за първи път попада сред представените звезди. В рубриката “Лично” пише, че любимият футболен отбор на Григор е “Манчестър Юнайтед”, където играе бившият капитан на националния отбор. Миналата година Димитров бе сред наградените от фондацията на Бербатов.

Първата ракета на България няма да играе никъде до началото на Australian Open. Бившият шампион за юноши от “Уимбълдън” и US Open засега е в квалификациите, но на практика първи извън основната схема, защото първия за сезона турнир от “Големият шлем” пропуска Пол-Анри Матьо (Фр). Така е необходимо да се откаже още един от състезателите преди Григор в списъка.

На 19 години и 6 месеца Димитров стана най-младият, завършил в първите 125 на световната ранглиста, като записа и най-доброто си класиране в края на сезона (№106).

Внимание на нашия обръща и главният редактор на Tennis.com Стив Тайнър.

“Преди време нарекох Григор Димитров бейби Федерер, също както определях и Ришар Гаске (Фр). Но докато при Гаске възхищение предизвикваха неограничените му качества, формата на Григор, начинът, по който замахва с ракетата, и наперената му походка по корта ме кара да мисля за Федерер. Въпреки че Димитров напоследък малко промени сценария - дали Федерер някога е бутал съдия? (Става дума за инцидента с Григор в Хелзинки - б.р.) Но бих казал: продължавай така, Григор, в тениса трябва да са готови някой да ги блъсне. Не позволявай на стария мъдър Фед да те цивилизова”, пише американецът.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини