Станислас Вавринка с трета титла, връща се в топ 20



09-01-2011 16:41 | Николай Драгиев

Швейцарецът Станислас Вавринка спечели своята трета ATP титла. Той триумфира на турнира Chennai Open в Индия, който е от сериите "Мастърс 250". Така Стан най-вероятно ще се върне в топ 20 от следващата седмица.

Във финалния сблъсък Вавринка надви белгиеца Ксавие Малис със 7:5, 4:6, 6:1 и така се отчете с първа титла от 2006 година насам. Това е и първото му отличие с неговия нов треньор Петер Лундгрен, с който работи от края на миналата година.

От своя страна Ченай е любимо място и за финалиста Ксавие Малис, където той бе шампион през 2007 година. Опитният белгиец обаче не успя да стори нищо повече, освен да спечели с 6:4 втория сет.

През миналата година Вавринка загуби финала в Ченай от Марин Чилич, но този път успя да се реваншира. По пътя си към трофея Стан надви и фаворита Томаш Бердих в полуфиналите.

"Повече от щастлив съм. Това бе перфектната седмица. Страхотно е да започна годината по този начин. Сега ми остава една седмица до Australian Open, където ще бъда още по-уверен след този успех," коментира Вавринка.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини