Григор: Не съм фаворит, но харесвам шансовете си



19-10-2016 12:07 | Tennis24.bg

Григор Димитров не се определи като фаворит на турнира в зала в Стокхолм, в който е поставен под №2 в схемата. Българинът обаче призна, че „харесва шансовете” си в надпреварата. Димитров говори за възхода в играта си, както и за работата с Дани Валверду. Той също така призна, че не е очаквал, че ще се върне в Топ 20 през тази година, предвид резултатите и формата му по-рано през сезона.

„Този турнир е много специален за мен. Тук спечелих първата си титла. Развълнуван съм, защото се намираме в последните седмици на сезона и ще мога да проверя в какво състояние съм физически и ментално. Винаги съм щастлив, когато се връщам в Стокхолм”, коментира Димитров.

Българинът не спести добри думи и за новия си треньор Дани Валверду, с когото работи от няколко месеца. „Той е добре познато име. Работи с Бердих, беше дълго време и с Анди (Мъри). Дани е супер опитен в своята сфера, разбира тениса много добре, което помага много. Вълнувам се от нашата работа. Отскоро сме заедно, предстои ни още много път. Постигнах няколко добри резултата, нивото ми се подобри и нашата цел сега е да поддържам високо ниво. Надявам се да бъда здрав и да продължавам да развивам играта си.

Преди сезона просто исках да играя. Не си възлагах големи цели, защото не играе добре. Не се чувствах добре на корта, записах няколко загуби и това се отрази на мястото ми в ранглистата. Въобще не предполагах, че до края на сезона ще успея да се върна в Топ 20. Но с няколко добри резултата, и с идването на Дани, нещата се промениха драстично”.

Запитан дали се чувствам фаворит в турнира, българинът каза следното: „Не. В този момент не мога да се поставя в позицията да бъда фаворит тук. Може да съм втори в схемата, но тук има и няколко момчета, които наистина играят страхотно в момента. Аз обаче харесвам шансовете си. В последните седмици записах няколко победи над добри тенисисти”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини