Халеп: В началото на сезона не издържах 15 минути на корта



18-10-2016 12:13 | Станко Димов

Симона Халеп за трета поредна година ще участва на финалите на WTA в Сингапур. В началото на сезона обаче по никакъв начин не личеше, че румънката ще финишира сред 8-е най-добри. Халеп страдаше от вирусно заболяване и контузии, които за радост успя да ликвидира с развитието на годината.

„В началото на годината, първите четири месеца бяха много тежки за мен. Не знаех дали изобщо ще мога да играя през годината, защото бях много болна и не можех да остана на корта повече от 15 минути. Имах инфекция”, разказа Халеп пред официалния сайт на WTA.

След сериозна работа с нейния треньор Дарън Кейхил, Халеп започна постепенно да подобрява представянето. Тя записа четвъртфинали на силните турнири в Индиън Уелс и Маями, след което спечели титлата в Мадрид.

„След като спечелих в Мадрид започнах да мисля, че имам шанс за Сингапур. Но в никакъв случай не съм вярвала, че ще се класирам още преди US Open. Знаех, че имам шанс, но не бях на 100% убедена, че ще отида там. Определено съм много щастлива, че за трета поредна година ще участвам в този турнир”.

След триумфа в Мадрид, Халеп достигна до четвъртфинал на Уимбълдън, а след това записа серия от 13 последователни победи, печелейки надпреварите в Букурещ и Роджърс Къп в Канада.

„От тренировките ми усещам, че нивото ми на игра е много високо. Разбира се, че няма как да знам какво ще се случи, когато изляза на корта срещу сериозен опонент, но съм уверена в играта си. В началото на годината беше много трудно да мисля по този начин”.

Въпреки лошия старт на годината, Халеп стана третата тенисистка, която се класира за Сингапур след Серина Уилямс и Ангелик Кербер.

„След май в Мадрид, аз играх много силно. Загубих няколко двубоя от Серина и Кербер в последните три, четири месеца. Чувствам се добре, чувствам, че заслужавам да бъда в Сингапур. Да, не спечелих титла от Големия шлем, но се представих силно в големите турнири. Трябва да се представя добре в Сингапур, защото всяко едно момиче от Топ 8 играе луд тенис”, коментира още Халеп.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини