Шиникова приключи в Люксембург



16-10-2016 14:17 | Любомир Тодоров

Третата ракета на България Изабелла Шиникова отпадна във втория кръг на квалификациите на турнира в зала в Люксембург, който е от категория "Интернешънъл".

Тя отстъпи на водачката в схемата Кристина Плишкова от Чехия с 4:6, 6:7(3) в равностоен мач след час и 16 минути игра.

Софиянката започна добре мача. Изабелла пробив в откриващия гейм, а след това затвърди за 2:0. Близначката на Каролина Плишкова постепенно намери своя ритъм и изравни за 2:2. В самия край 64-ата в световната ранглиста левичарка направи нов пробив. Шиникова отрази два сетбола, но при третия трябваше да капитулира.

Кристина Плишкова постигна брейк за 2:0. В следващия гейм 24-годишната националка стигна до точка за връщането му, но тенисистката от Лоуни я отрази с мощен начален удар и затвърди. После чехкинята направи нов пробив за 4:0. В този момент Изабелла вдигна нивото на своята игра и взе три поредни гейма. Плишкова направи брейк за 5:3 и сервираше за победата. Българката обаче отрази мачбол и след това проби, благодарение на четвъртата двойна грешка на съперничката. После Шиникова изравни с гейм на нула.

Стигна се до тайбрек, в който левичарката водеше с 5:1 точки при смяната на половините. След това Изабелла направи седмата си дсвойна грешка и това даде 5 мачпойнта на чехкинята. Тя реализира третата си възможност.

За участието си в столицата на Великото херцогство българката заслужи 10 точки за ранглистата, където е №136, както и 589 евро от наградния фонд.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини