Агаси: Дори и грипът не може да попречи на Надал да спечели Australian Open



08-01-2011 21:05 | Станко Димов

Световният номер 1 Рафаел Надал е големият фаворит за титлата от Australian Open, категоричен е легендарният американец Андре Агаси. Както е известно Матадора, който през последните дни бе повален от неприятен грип, може да стане първият след Род Лейвър (1969), който държи всички титли от Големия шлем в ръцете, спечелени последователно.


Все пак обаче заболяването на Надал постави известни съмнения относно физическото му състояние за Мелбърн, където ще трябва да изиграе седем мача при безпощадно слънце, ако иска да спечели трофея.


"Рафа доминира в тениса през 2010-та година. След триумфа на US Open той си взе почивка и мисля, че ще бъде достатъчно свеж за мачовете в Мелбърн", коментира Агаси.


"Роджър Федерер завърши сезона фантастично и мисля, че също има големи шансове за триумф. Все пак обаче Надал е по-големият фаворит", каза още американецът.


Мнозина бяха отписали Надал преди година, когато той напусна Australian Open с болки в двете колена. Впоследствие обаче Надал триумфира на "Ролан Гарос", Уимбълдън и US Open, обирайки лаврите.


Според Агаси Надал все още не е достигнал най-добрата си форма и тепърва испанецът ще става по-голямо страшилище.


"Не, той все още не е пика на развитието си. Нищо от него не може да ме изненада. Не е лесно да подобриш рекорда на Бьорн Борг от Уимбълдън, но представянето на испанеца на този турнир наистина ме впечатлява", каза Агаси.


Както е известно Бьорн Борг има 5 титли от свещената английска трева, като в 3 от случаите трофеите са били предшествани от титла на "Ролан Гарос". До момента Надал на два пъти е печелил в Париж и Лондон (2008, 2010), в рамките на един сезон.


24-годишният Надал не пропуска възможност да нападне ръководството на ATP заради годишния си график и по-скоро липсата на достатъчно време за възстановяване. В крайна сметка сезонът в ATP ще бъде съкратен с 2 седмици от следващата година. Любопитно е мнението по въпроса и на Агаси.


"Когато аз бях номер 1 в света нямах никакви притеснения, че ще загубя позицията в следващата година, две или три. Просто се концентрирах основно за битките в големите турнири. Мисля, че направих много правилен избор и затова играх толкова дълго", сподели още Агаси.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини