Григор Димитров под №2 в Стокхолм (обновено)



14-10-2016 07:48 | Любомир Тодоров

Първата ракета на България Григор Димитров ще бъде поставен под №2 на турнира в зала в Стокхолм през следващата седмица, който е от категория "АТР 250".

До момента преди него от заявените е единствено французинът Гаел Монфис. Люка Пуй, който също е преди 25-годишния хасковлия, се отказа днес от участие. Организаторите пазят "уайлд кард" за играч от Топ 10, което може да пренареди поставените.

Григор ще бъде със сигурност между първите четирима поставени, което означава, че ще започне направо от осминафиналите. Първият мач на хасковлията ще бъде на 19 или 20 октомври.

В турнира в "Кунглига Тенисхален" в шведската столица са заявени и имена като Хуан Мартин дел Потро, Александър Зверев, Стийв Джонсън, Джак Сок и други. Не се е заявил защитаващият титлата си трикратен победител в турнира Томаш Бердих.

Димитров, който фигурира на плаката на турнира, пази хубави спомени от Стокхолм. Тук той спечели първата си титла от АТР Тур през 2013 година, след като победи Давид Ферер в три сета. Следващия сезон Гришо отново стигна до финала, където обаче отстъпи на Бердих.

Миналата година хасковлията стигна до четвъртфинал, където беше спрян отново от чеха със 7:5, 6:4 и има да защитава 45 точки за ранглистата, където от понеделник ще бъде №17.

До края не сезона българинът ще играе на още два турнира в зала - в Базел и Париж.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини