Солена глоба за Ник Кириос



Солена глоба за Ник Кириос
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
13-10-2016 16:25 | Любомир Тодоров

Талантливият австралиец Ник Кириос отново получи сериозна глоба от Мъжката тенис асоциация.

Той е санкциониран с 16 500 долара заради поведението си по време и след мача срещу Миша Зверев в Шанхай, който загуби с 3:6, 1:6, съобщава АП.


АТР му наложи максималните 10 000 долара за демонстративна липса на усилие и желание за игра в срещата вчера. 5000 долара е глобата на Кириос за обида на зрител, а 1500 долара получи за неспортсменско поведение.
Тенисистът от Канбера грешеше безобразно от крайната линия и изпълняваше начални удари без почти никаква сила. При една точка, Ник удари лек сервис и отиде да си седне на пейката, без да изчака ретура на квалификанта от Германия. В края на мача Кириос отговори ядосан на фен, като му заяви: "Искаш ли да слезеш и ти да играеш?". Австралиецът беше освиркван мощно от публиката на няколко пъти.

След срещата той заяви арогантно, че не е карал никого да идва да го гледа и да си купува билети и нямало за какво да се извинява.

Това не е първата невъзпитана проява на Ник, който е известен с тирадите си на корта и споровете със съдии и зрители. Миналата година той беше глобен с 12 500 долара за обидите по адрес на Стан Вавринка на турнира в Монреал. Той беше наказан условно с 28-дневна дисквалификация и още 25 000 долара при нова простъпка в продължение на половин година. Пробацията му изтече през февруари.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини