Цонга развали празника на семейство Звереви



13-10-2016 11:50 | Станко Димов

Поставеният под №9 в основната схема Жо-Вилфред Цонга развали празника на семейство Звереви и отстрани Александър Зверев с 6:7 (4), 6:2, 7:5 в двубой от III кръг на „Мастърс 1000” турнира в Шанхай.

В същото по-големият брат на Александър – Миша Зверев, заслужи мястото си на четвъртфиналите, след като пречупи испанеца Марсел Гранойерс с 6:7 (4), 6:4, 6:1. Алекс Зверев има за какво да съжалява, тъй като пропусна преднина 4:1 гейма във финалния трети сет, като до края на мача взе само един гейм.

Цонга се радва на успешно завръщане на корта, след като се възстанови от травма в коляното, заради която бе принуден да се откаже в двубоя си срещу Новак Джокович на четвъртфиналите на US Open. В последствие французинът отказа участие от надпреварите в Мец, Ченду и Пекин, които беше заявил в календара си.

Французинът е финалист в Шанхай от миналата година, когато отстъпи в спора за трофея пред Новак Джокович. В спор за място на полуфинал Цонга ще срещне победителя от двубоя между Виктор Троицки и Роберто Баутиста Агут, които ще премерят сили в повторение на финала от АТР 250 турнира в София през февруари тази година.

19-годишният Зверев достигна до III кръг след победи над Джон Иснър и Марин Чилич. Наскоро германецът спечели първата си АТР титла, след като победи Стан Вавринка на финала в Санкт Петербург. Днес срещу Цонга обаче Зверев не издържа.

Миша Зверев, който започна надпреварата от квалификациите, очаква на четвъртфиналите победителя от срещата Новак Джокович – Вашек Поспишил.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини