Григор Димитров приключи турнето в Китай



12-10-2016 13:00 | Любомир Тодоров

Най-силният български тенисист Григор Димитров отпадна във втория кръг на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Шанхай.

Той наруши традицията да печели винаги срещу квалификанта Вашек Поспишил от Канада и отстъпи с 5:7, 6:7(2) след час и 43 минути игра. Така хасковлията приключи турнето си в Китай.

Григор тръгна по сценария от вчерашния мач срещу Гаске. Той допусна пробив в първия гейм, но успя да го върне при 2:3 след като смъкна топката на излезлия на мрежата канадец, който не успя да я отиграе. В 11-ия гейм Димитров стигна до нова възможност за пробив, но я пропиля, след като изкара ретура си в аут при втори сервис на съперника. Веднага след това Поспишил, който игра с хасковлията финал на US Open на двойки при юношите през 2007-а, стигна до сетбол след грешка на Гришо при трудно бекхенд воле. За съжаление тенисистът от Върнън го реализира след топка в аут на Димитров при бекхенд диагонал. Това бе първата спечелена част от канадеца в четвъртия му двубой срещу първата ни ракета.

В следващия сет всеки печелеше убедително подаването си в първите шест гейма. В седмия Гришо стигна до точка за пробив, но съперникът му я отрази с добър сервис. Топка удари едно от децата подавачи. Българинът отиде при момченцето, което се разплака от болка, и го утеши с мили думи и усмивка, след което го погали по главата, преди да се върне на корта. Стигна се до тайбрек. В него Поспишил поведе с 4:2 точки при размяната на полетата. При 6:2 той имаше вече 4 мачбола и реализира още първия.

КАК СЕ РАЗВИ СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ.

Гришо завърши със седем аса и също толкова двойни грешки. Със спечелените 45 точки той ще изпревари Ришар Гаске, когото победи вчера, и ще заеме 17-ата позиция в световната ранглиста.

В Азия Димитров игра финал в Пекин, където отстъпи на Анди Мъри, и стигна до полуфиналите в Ченду, преди да пристигне в Шанхай.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини