Григор Димитров намери цаката на Гаске



11-10-2016 13:40 | Станко Димов

Григор Димитров започна с победа участието си на „Мастърс 1000” турнира в Шанхай. В двубой от първи кръг българинът се наложи с 2:0 сета над Ришар Гаске, в отделните части 6:4, 6:4. Срещата продължи 92 минути, а Григор записа първи успех от 6 двубоя срещу Гаске. Българинът приключи с 5 аса и 0 двойни грешки на сметката си, като се отличи с много висок процент спечелени точки след втори сервис- 72%.

Двубоят не започна никак добре за Григор, който загуби подаването си и изоставаше с 0:3 гейма. Българинът обаче се разигра и успя да изравни за 3:3, а с нов брейк поведе с 4:3. При 5:4 Димитров сервира за сета, като му се наложи да спаси 3 точки за пробив. В крайна сметка Григор реализира 4-ия сетбол и с уникален слайс от бекхенд по правата измъкна първата част – 6:4.

Втората част започна отлично и Григор успя да пробие още в първия гейм, след което затвърди за 2:0. В шестия гейм Гаске върна пробива за 3:3, но веднага след това французинът отново беше пробит – 4:3. До края на срещата Димитров не трепна и подпечата успеха си.

Във втори кръг Григор Димитров ще играе с квалификанта от Канада Вашек Поспишил. Българинът води с 3:0 победи над този съперник, срещу когото няма дори загубен сет. В тази част на схемата е и световният №1 Новак Джокович, когото Григор може да срещне в III кръг.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини