Григор търси първа победа срещу Гаске (превю)



10-10-2016 15:30 | Станко Димов

Григор Димитров ще започне участието си на „Мастърс 1000” турнира в Шанхай във вторник по обяд българско време (около 12:00 часа). На старта българинът ще се изправи срещу един от най-неудобните си опоненти в исторически план – Ришар Гаске, срещу когото няма победа – 0:5 в преките двубои.

Съперничеството между двамата започва преди 5 години на турнира в Дубай, където Гаске печели с лекота – 6:2, 6:4. Любопитен е фактът, че двамата са играли на всевъзможни настилки – твърди кортове на открито, твърди кортове в зала, клей и трева. За всички 5 сблъсъка обаче Димитров е спечелил общо едва 2 сета. Най-близо до успеха българинът бе през 2012-а в Банкок, когато имаше преднина от сет и 5:2 гейма във втората част, но допусна нелеп обрат – 7:5, 5:7, 4:6.

Последният дуел между двамата е от миналото лято на Уимбълдън, когато в III кръг Гаске надви Григор с 6:3, 6:4, 6:4.

Гаске започна участието си на турнирите в Азия с финал в Шензен, където отстъпи в 3 сета пред Томаш Бердих. Миналата седмица в Пекин французинът отпадна драматично във втори кръг. Той имаше сет и пробив преднина в двубоя си срещу Пабло Кареньо Буста, но мачът им беше прекратен и отложен за другия ден. Когато срещата беше подновена, испанецът взе контрол и обърна двубоя.

Григор Димитров пък прави най-силното си представяне на азиатско турне, като записа полуфинал в Ченду и финал в Пекин. Силните изяви на българина в последните няколко седмици логично го изстреляха напред в ранглистата, където той е №18. Гаске пък е №17.

Турнирът в Шанхай определено не е любимият нито на Димитров, нито на Гаске. Българинът никога не е преминавал втори кръг, а французинът – трети.

Победителят от двубоя Димитров – Гаске ще срещне във втори кръг квалификанта Вашек Поспишил, който изненадващо надви на старта Иво Карлович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини