Тод Уудбридж: Димитров може да използва края на сезона



10-10-2016 10:14 | Tennis24.bg

Краят на сезона за тенисистите е отлична възможност за наваксване на тези, които по-рано през годината не са имали късмет и не са се представили добре. Това сподели бившият номер 1 на двойки – австралиецът Тод Уудбридж, анализирайки възхода на Григор Димитров напоследък.

Българинът се представя изключително добре в турнирите след Олимпийските игри в Рио, като върхът му досега бе финалът в Пекин, в който в неделя отстъпи на Анди Мъри. С представянето си той се върна в Топ 20 на световната ранглиста и вече е 18-ти.

„Най-печеливши от края на сезона могат да бъдат играчи, които правят своето завръщане към върховете, като Григор Димитров и Рафаел Надал. От сега до края на ноември те могат само да печелят. Това ще им е полезно и за следващия сезон, защото от една страна ще ги издигне в ранглистата, а от друга – ще окаже положително влияние върху самочувствието им преди следващия сезон. В този период много тенисисти превключват на автопилот. Бил съм в такава ситуация. Вече психически си изтощен и си мислиш: Имам още толкова много да свърша“, коментира Уудбриж.

Сезонът на АТР продължава с Мастърса в Шанхай, след което тенисистите ще се върнат в Европа за сезона на закрито.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини