Димитров отстъпи на финала



09-10-2016 16:12 | Любомир Тодоров

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отстъпи на финала на турнира на твърди кортове в Пекин от категория "АТР 500".

Той загуби от водача в схемата в схемата Анди Мъри от Великобритания с 4:6 6:7(2) в двучасов мач и не успя да спечели пета титла в кариерата си.

Мачът започна с пробив на шотландеца. При 15:40 Гришо направи двойна грешка. При следващия си сервис гейм хасковлията също отстъпваше с 0:30, но вдигна рязко нивото си на игра и спечели подаването си за 1:2. Българинът стигна до точка за пробив, но Мъри се спаси с добър начален удар и после спечели за 4:2. В седмия гейм Димитров отрази две точки за пробив и взе подаването си.В заключителната игра двукратният олимпийска шампион сервираше уверено, поведе с 40:15 и реализира първия сетбол след ретур от бекхенд в аут на Григор.

КАК СЕ РАЗВИ МАЧЪТ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ - ТУК!

Димитров стартира следващия сет с първия си ас, който му помогна да вземе подаването си и за първи път в двубоя да поведе. В третия гейм началният удар на българина беше поставен на изпитание. Той трябваше да отрази две точки за пробив, преди да спечели за 2:1. Все пак Мъри стигна до брейка в следващия сервис гейм на Григор, а след това затвърди с ас №2 за 4:2. Стигна се до 3:5 и Димитров подаваше за оставане в двубоя. Той се справи със задачата, като реализира атрактивна точка с удар между краката. След това шотландецът застана на сервиса, но първата ни ракета го проби на нула след четири непредизвикани грешки на съперника, за да изравни. Стигна се и до тайбрек. Той започна зле за Гришо, който губеше с 2:4 при размяната на половините. Мъри стигна до четири мачбола при 6:2 и реализира още първия.

Димитров завърши с два аса и четири двойни грешки. Той вкара 61 процента първи сервис и спечели 67 процента от точките при него, както и 48 процента при разигран втори сервис.

За участието в деветия си финал в кариерата и трети за сезона Григор взема 300 точки за световната ранглиста, където е №20 в момента. 311 650 долара. За Мъри остана лъвския пай от 500 точки и 663 575 долара.

Снимка: ЕРА/БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини