Пресиян Коев: Григор е по-силен от всякога



07-10-2016 19:10 | Tennis24.bg

Григор не е приключил с този турнир, той тепърва започва“, заяви за сайта на БФТ Пресиян Коев, отговорник „Развитие“ в Българската федерация по тенис. Ето и още какво каза Коев:

„За всички е видно, че откакто е с Валверду, особено на последните два турнира е в изключителен подем. Това е повече от радостна новина за всички приятели на тениса в България, за всички фенове на Григор по света. Мисля, че той не е приключил с този турнир, а тепърва започва.

Ключови за победата на Надал бяха изключително агресивната му игра и играта вътре в корта по възходяща топка - това, в което е най-голямата му сила, и го виждаме да го прави по-добре откогато и да било.

Докато в периода с Рашийд можем да кажем, че беше много стабилен от основната линия и дългите разигравания, тук виждаме игра, в която Григор търси бързото завършване на точката и днес успя да го направи по най-добрия начин. Смятам, че това е играта, която най-много му приляга и затова играе одухотворен.

Оттук нататък трябва да очакваме абсолютно всичко позитивно от Григор и да не ни изненадва. Начинът, по който днес той буквално смачка Надал, говори красноречиво. Проби го немалко пъти, мачът спокойно можеше да завърши 6:2, 6:1, което показва, че Григор е може би по-силен от всякога.“

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини