Григор Димитров: До последно вярвах в победата



06-10-2016 16:28 | Станко Димов

Григор Димитров записа 34-а победа от началото на сезона, след като се наложи с 6:7 (3), 7:6 (0), 6:4 над Люка Пуй в двубой от II кръг на турнира на твърди кортове в Пекин. Българинът изоставаше със сет и пробив, но успя да намери начин да стигне до крайния успех.

„Просто не спирах да вярвам днес”, коментира Димитров пред официалния сайт на АТР. „Особено във втория сет, когато той сервира за мача. Чувствах, че играя добър тенис. Преди това бях пропуснал няколко възможности, а през целия втори сет той играеше много добре.

Всичко, което можех да направя бе просто да остана сдържан, да се опитвам да достигна до всяка топка и да използвам възможностите, които получа. Те дойдоха малко късно, но аз съм много щастлив”, коментира българинът.

„Загубих тайбрека на първия сет, но в никакъв случай не мога да кажа, че съм играл слабо в него, напротив. Представих се на много добро ниво, направих няколко добри удара, но просто нещата не се получиха. Не спрях да вярвам във втория сет, а в третия играх великолепно.

Няма значение колко време съм останал на корта, важното е, че продължавам напред. Свършената работа започва да се отплаща. Остават няколко седмици до края на сезона и аз се надявам да изиграя възможно най-много двубои. Надявам се да бъда здрав и да правя правилните неща.

Надал? Определено той е фаворит. Левичар, неудобен съперник. Мисля, че той се справи много силно в първия си мач тук. В каквато и форма да е, това е Рафа Надал”, коментира Димитров.

Димитров прави много силна втора част на сезона. Под ръководството на новия си треньор Дани Валверду, Григор има записани 14 победи и 5 загуби. В петък Димитров ще срещне Манарино или Надал, а залогът ще бъде участие на полуфинал в Пекин.

ПОБЕДАТА НА ГРИГОР ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини