Григор Димитров с фамозен обрат и място на четвъртфинал



06-10-2016 13:32 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за четвъртфинал на АТР 500 турнира на твърди кортове в Пекин. Това стана факт, след като Спортист №1 на България за 2014-а година победи с 2:1 сета Люка Пуй (Франция, №6), в отделните части 6:7 (3), 7:6 (0), 6:4.

Българинът бе само на две точки от отпадане, след като изоставаше със сет и пробив, като при 4:5 във втората част Пуй сервираше за мача и имаше аванс 30:15. Григор обаче успя да върне брейка в последния момент, а в последствие и да обърне развоя на двубоя. Срещата днес продължи 2 часа и 25 минути, а победата бе втора за Григор от два мача срещу този съперник.

На четвъртфиналите Димитров ще се изправи срещу Адриан Манарино или Рафаел Надал, които играят по-късно днес.

ГАЛЕРИЯ ОТ СРЕЩАТА ДИМИТРОВ - ПУЙ ВИЖТЕ ТУК

Двубоят започна равностойно, като в първия сет пробиви нямаше и логично се стигна до тайбрек, в който Пуй направи два минипробива и се наложи със 7:6 точки.

През втората част французинът първи нанесе удар и проби за 3:2, като при 5:4 сервираше за мача. Люка беше само на две точки от успеха (30:15), но допусна двойна грешка, а след това и още две непредизвикани, от което по максимално добър начин се възползва Димитров – 5:5. И този сет се реши в тайбрек, в който Димитров летеше по корта – 7:0 точки. Особено атрактивна бе последната точка, с която Григор изправи на крака публиката в Пекин.

Във финалната трета част Григор Димитров успя да пробие за 3:2, след което до края на срещата спечели своите сервис-геймове и си подпечата място в Топ 8 в турнира.

Благодарение на успеха Григор Димитров за втори път в кариерата си ще играе на четвъртфинал в Пекин. Първият бе през сезон 2014, когато българинът бе спрян от Новак Джокович. Освен това Григор Димитров има гарантирани 90 точки за ранглистата, които могат да станат 180 при нова победа.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини