Григор пречупи първата ракета на САЩ в луд мач



05-10-2016 13:05 | Станко Димов

Григор Димитров започна с победа участието си на турнира на твърди кортове в Пекин, който е от категория АТР 500. На старта българинът победи Стийв Джонсън с 2:1 сета, в отделните части 7:5, 6:7 (9), 6:4 и си гарантира място във втори кръг, където го очаква намиращия се в страхотна форма Люка Пуй. Това беше пети дуел между първите ракети на България и САЩ, а хасковлията вече води с 3:2 победи.

Димитров можеше да приключи срещата много по-рано, но в тайбрека на втората част пропусна 4 сетбола, при единия от които направи двойна грешка. В крайна сметка, след 2 часа и 44 минути борба, българинът взе своето и продължава напред в турнира.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

Григор не започна срещата убедително и след двойна грешка допусна пробив още в откриващия гейм. В последствие Джонсън успя да затвърди брейка и да поведе с 2:0. Отговорът на българина обаче не се забави и в четвъртия гейм той успя да навакса изоставането си, връщайки пробива с фамозен ретур-уинър.

Последваха няколко спокойни гейма, в които сервиращите нямаха проблеми. При 5:4 Димитров стигна до точка за пробив, която беше с цената на сетбол. Джонсън обаче намери най-добрия си начален удар в точния момент и с ас предотврати опасността, след което изравни за 5:5.
Сервирайки за място в тайбрек, Джонсън допусна изоставане 0:40, а този път Димитров беше безпощаден и измъкна сета след 47 минути игра. Българинът приключи първия сет с 20 печеливши удара, докато Джонсън успя да осъществи едва 6. И двамата направиха по 10 двойни грешки.

Григор Димитров първи пробив във втория сет и поведе с 3:1, но Джонсън изненадващо успя веднага да направи ри-брейк и да намали изоставането си. До края на сета нови пробиви нямаше и логично се стигна до тайбрек, където драмата беше пълна. Григор Димитров пропиля 4 мачбола, при първия от които допусна двойна грешка, за да отстъпи в крайна сметка с 9:11 точки и да вкара мача в решаващ трети сет.

Във финалната част Григор пропусна половин дузина точки за пробив, но най-накрая успя да се справи с подаването на опонента си за преднина 5:4, след което със сервис на своя страна нямаше никакви проблеми да затвори двубоя и да се класира за втори кръг.

В четвъртък Григор ще се изправи срещу Люка Пуй за втори път в кариерата си. Единственият им сблъсък до момента беше преди 3 години, когато във втори кръг на „Ролан Гарос” Димитров се наложи с 3:0 сета. Тогава обаче Пуй беше №324 в класацията на АТР. Любопитен е фактът, че това е и последната победа на Григор на „Ролан Гарос”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини