Мъри би Григор в зрелищен спектакъл



21-09-2016 23:24 | Tennis24.bg

Григор Димитров и Анди Мъри изиграха страхотен шоу двубой в Глазгоу, в който очаквано победата отиде на страната на домакина и организатор на зрелището – Анди Мъри. Шотландецът се наложи с 4:6, 6:4, (10-8) пред препълнената зала в столицата на Шотландия.

Двубоят между двамата бе с благотворителен характер, като всички спечелени средства ще отидат за хора в беда. Хилядите зрители в Глазгоу има за какво да са доволни, тъй като освен победа на техния любимец станаха свидетели на невероятни точки, повечето от които дело на Спортист №1 на България.

Григор взе първия сет с пробив в решаващ момент - при 5:4. Във втората част шотландецът поведе с 3:1, Димитров изравни за 3:3, но веднага след това хасковлията допусна пробив. Мъри поведе с 5:3, Димитров съкрати аванса на съперника си на 4:5, но все пак двукратният олимпийски шампион затвори втория сет с помощта на своя сервис.

Така победителят трябваше да бъде решен в дълъг тайбрек до 10 точки. В него Мъри контролираше резултата и се наложи 10-8 точки.

"Винаги е удоволствие да играя с Aнди. Oстават много турнири до края на сезона и това е една чудесна подготовка. За първи път съм тук и благодаря на всички за подкрепата", каза след мача Григор Димитров. Тази вечер той ще играе и на двойки с Тим Хенман срещу братята Мъри.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини