Агаси: Федерер и Надал са по-завладяващи от мен и Сампрас



05-01-2011 19:38 | Николай Драгиев

Легендата на световния тенис Андре Агаси за пореден път изказа своите суперлативи за съперничеството между Роджър Федерер и Рафаел Надал. Той го определи като "по-завладяващо" дори от това, което той и Пийт Сампрас са имали навремето.

"Тенисът винаги е невероятно удоволствие, когато в него са замесени двама от най-великите играчи в историята. Спокойно може да твърдим, че двамата най-добри изобщо са част от една генерация. Това е съперничество, което никога повече няма да видим в спорта," аргументира се Агаси.

"Много по-интригуващо е съперничеството на Федерер и Надал, спрямо моето със Сампрас," допълва той.

Според Агаси тъкмо доминацията на тези двама играчи са причината американският тенис да не генерира успехи в последните години. След години, в които Джон МакЕнроу, Джими Конърс, Майкъл Ченг, Джим Къриър, както и самите Агаси и Сампрас бяха доминираща сила, сега янките имат само Анди Родик в топ 10.

През 2003 година за последно Родик спечели US Open, а освен това има четири загуби от Федерер във финали на турнири от Големия шлем.

"Федерер и Надал са проблемът пред американския тенис. Просто тези двамата играят на съвсем различно ниво," категоричен е Андре.

Кой обаче ще вземе връх в това съперничество? Агаси залага на по-младия Надал.

"Трябва да отчетем голямата разлика във възрастово съотношение," допълва Агаси.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини