Адриан Андреев дебютира в АТР в неделя



Адриан Андреев дебютира в АТР в неделя
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
15-09-2016 16:27 | Любомир Тодоров

Юношата Адриан Андреев ще изиграе първия си двубой от календара на ATP Tour. Това стана факт, след като 15-годишният българин получи "уайлд кард" за квалификациите на турнира в Мец на твърди кортове.

Организаторите на състезанието от категория "АТР 250" потвърдиха пред Tennis24.bg, че Андреев е получил покана и ще участва в жребия за общо 16 тенисисти, който се тегли на 17 септември. Двубоите от първия кръг на квалификациите са в неделя.

Андреев е бил наблюдаван под лупа цяла седмица в академията, в която тренира All in Tennis Academy в Париж, от треньорския триумвират Тиери Асион, Никола Копен и Марк Жикел. Последният работи от скоро с Адриан, но вече е спечелил уважението му, каза майката на талантливия тийнейджър Марияна Савова.

"Много съм щастлив и развълнуван от оказаната ми чест! Благодаря за подкрепата от академията и лично на Тиери Асион! Надявам се да изпълня поставените ми от треньорите задачи в Мец. За мен това е едно ново изживяване", коментира Андреев за Tennis24.bg от Париж.

Тийнейджърът записа първия си мач и първата си победа при мъжете на турнира на ITF в Русе на 25 май тази година, когато се наложи над Уго Дейен след 6:3, 1:1 и отказване на боливиеца. В ранглистата на АТР Адриан има една точка и е на 1757-ата позиция.

Основателят и главен треньор на All in Tennis Academy Асион ще бъде в Мец, въпреки че неговият възпитаник Жо-Вилфред Цонга, който е шампион от 2015-а, няма да участва заради травма в коляното.

Водач в схемата ще бъде Доминик Тийм от Австрия, а №2 ще бъде Давид Гофен от Белгия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини