Стан Вавринка отново шамароса Джокович (снимки)



12-09-2016 03:14 | Станко Димов

Стан Вавринка е новият шампион от откритото първенство на САЩ – US Open. На финала на надпреварата швейцарецът победи с 3:1 сета шампиона от миналата година Новак Джокович, в отделните части 6:7 (1), 6:4, 7:5, 6:3 след близо 4 часа игра.

Важно е да се отбележи, че в края на четвъртия сет шампионът от миналата година Джокович имаше здравословни проблеми, заради които се наложи на корта да се намесва и физиотерапевт. В крайна сметка обаче Вавринка не се разконцентрира и успя да спечели мача и за първи път в кариерата си да вдигне трофея от Ню Йорк.

Благодарение на успеха Вавринка вече има 3 титли от Големия шлем, спечелени в 3 последователни години – Australian Open (2014), „Ролан Гарос” (2015) и US Open (2016). Джокович, от своя страна, ще трябва да почака поне до януари за спечелването на 13-и мейджър турнир. Загубата бе 5-а за сърбина на финал в Ню Йорк, където той има и две титли – 2011, 2015.

ГАЛЕРИЯ ОТ ФИНАЛА И НАГРАЖДАВАНЕТО - ТУК!

Джокович започна отлично срещата и след ранен пробив и затвърждаване поведе с 3:0 гейма. Малко по-късно, при 5:3 в своя полза, сърбинът получи и два сетбола, които обаче не успя да реализира. Това можеше да струва скъпо на световния №1, тъй като в ответния гейм Вавринка поведе с 40:0 и в последствие върна брейка, с което редуцира пасива си в резултата.

В крайна сметка сетът се реши в тайбрек, в който Джокович беше категоричен – 7:1 точки. Важно е да се отбележи, че и Вавринка помогна с доста грешки в дългия последен гейм на първата част.

Вторият сет предложи не по-малко драма. Този път Вавринка първи успя да пробие и да поведе с 3:1, след което в ответния гейм се измъкна от 0:40, за да затвърди за 4:1 гейма. Джокович обаче все пак успя да върне пробива и в последствие да изравни за 4:4.

В десетия гейм Вавринка поведе с 40:15 и получи два сетбола, като успя да реализира втория, възползвайки се от грешка от форхенд на Ноле.

В третата част Вавринка започна много силно и поведе с 3:0, но водачът в световната ранглиста успя да навакса за 3:3. Последваха минути, в които и двамата взимаха подаванията си, но сервирайки за място в тайбрек Джокович допусна решаващ пробив и загуби сета.

Силната серия на Вавринка се пренесе и в началото на сет №4, в който швейцарецът проби за 2:0, след което с гейм на 0 затвърди аванса си – 3:0. В този момент Джокович започна да изпитва физически проблеми, но някакси успя да се разпише за 1:3, след което поиска медицински таймаут. До края на срещата Ноле така и не успя да се противопостави на опонента си и загуби.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини