Новата номер едно покори Ню Йорк (снимки)



11-09-2016 01:31 | Станко Димов

Новата водачка в световната ранглиста Ангелик Кербер спечели Откритото първенство на САЩ по тенис. На финала германката се наложи с 6:3, 4:6, 6:4 над Каролина Плишкова след малко повече от два часа игра на „Артър Аш”.

Снажната чехкиня има за какво да съжалява, тъй като в третия сет имаше преднина 3:1 гейма, но до края на срещата успя да запише само гейм на сметката си. Все пак от понеделник Плишкова ще се изкачи до рекордното за нея 6-о място в класацията на WTA.

Победата донесе на Кербер втора титла от Шлема, след като през януари германката вдигна трофея и на Australian Open. Освен това левичарката от Бремен си гарантира чек на стойност $3.5 млн., който е допълнителен бонус към страхотната й игра през целия турнир.

Кербер започва срещата по отличен начин и още в първия гейм стигна до две точки за пробив, повеждайки с 40:15 след изумителна грешка на Плишкова в близост до мрежата. Чехкинята успя да отрази първия брейк-бол, но при втория Кербер бе безкомпромисна и спечели гейма. В ответната игра Плишкова имаше шанс да върне пробива, но не успя. Чехкинята пропиля още два брейк-бола в гейм №4, което в последствие се оказа фатално за изхода на сета.

Сервирайки при 3:5 Плишкова позволи на Кербер да поведе с 40:30 и да получи сетбол, който левичарката реализира с форхенд по правата – 6:3 след 40 минути игра. В първия сет Кербер направи едва 3 непредизвикани грешки, срещу 17 за Плишкова.

През втората част Плишкова заигра по-добре и това веднага оказа влияние. Ключов за изхода на сета се оказа седмият гейм, в който чехкинята успя да направи пробив, повеждайки с 4:3, след което до края на частта не трепна и изравни резултата след успех с 6:4.

Първият сериозен удар в сет №3 нанесе Плишкова, която успя да пробие за 2:1, възползвайки се от топка в аут на Кербер. След това тя затвърди за 3:1. В шестия гейм Кербер се върна в играта и успя да върне брейка, изравнявайки за 3:3. Плишкова помогна значително, след като във въпросния гейм почти не вкара така важния за нея първи сервис. С нов пробив на 0 в десетия гейм Кербер си заслужи триумфа след 2 часа и 10 минути игра.

ГАЛЕРИЯ ОТ ФИНАЛА ВИЖТЕ ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини