Надал: Рано е да мисля за край на кариерата ми



07-09-2016 18:13 | Станко Димов

Рафаел Надал заяви, че на този етап мисли за отказване от тениса не минават през главата му. Бившият №1 в света е категоричен, че все още има сили да се конкурира с най-добрите на най-големите турнири в света и е готов да го докаже.

„Знам, че имам сили да се конкурирам с най-добрите и имам своите шансове в големите турнири. Тази година бях готов за големи неща, но сезонът се разви по неочакван начин за мен. В живота нещата се случват както е трябвало.

Борг не печелеше постоянно, същото може да се каже за Макенроу, Федерер и дори за Джокович, който на моменти изглежда непобедим. В кариерата на всеки има моменти, в които му се случват лоши неща. Това е част от живота и всички трябва да ги приемем. Имам мотивацията да се боря за важни неща в следващите години и вярвам, че мога да го направя”, коментира Надал.

Запитан дали е мислил за оттегляне от тениса, Рафа каза следното: „Не знам още колко години състезателка кариера ми остават – една, две, три, четири или шест. Няма как да предвидиш бъдещето и да се подготвиш за него. Сега съм на 30 години и не е моментът да спра. Тялото ми не е по-уморено в сравнение с преди три или четири години. Трябва да работя, за да бъда на 100% подготвен физически. Надявам се да завърша сезона в добра форма и да започна новата година напълно готов. Не знам какво ми предстои, но аз все още се наслаждавам на играта и няма да спра, докато тялото ми не ме принуди”, каза още испанецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини