Хърватска тийнейджърка спря Радванска



06-09-2016 10:42 | Tennis24.bg

Хърватската тийнейджърка Ана Конюх записа най-големия успех в кариерата си до момента. 18-годишната девойка спря по категоричен начин една от фаворитките при дамите – Агниешка Радванска. Четвъртата поставена в схемата падна с 4:6, 4:6.

Конюх за първи път преминава след трети кръг в турнир от Големия шлем. В четвъртфинлите тя ще се изправи срещу 10-тата – Каролина Плишкова, която се справи с Винъс Уилямс с 4:6, 6:4, 7:6 (3).

Успехът в Ню Йорк на Конюх бе реванш за хърватката за загубата й от полякинята във втори кръг на Уимбълдън, когато изпусна три мач пойнта и загуби със 7:9 третия сет, след като настъпи топка и си обърна глезена. Хърватката има титли при девойките на Откритото първенство на Австралия и Откритото първенство на САЩ през 2013 г., но след това трябваше да се подложи на операция на лакътя.

„Още съм млада, имам да изиграя много мачове. Беше трудно, но вече съм в четвъртфиналите на турнир от Големия шлем и не мога да се оплаквам. Използвах възможностите си. Това беше от решаващо значение“, каза хърватката.

„Тя игра страхотен тенис, сервираше много добре“, каза Радванска. Тя успя да направи само един брейк във втория сет, но Конюх го върна още в следващия гейм. Хърватката записа и 6 аса и 38 уинъра. „Опитах всичко, но наистина бях много бавна днес“, допълни полякинята.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини