Григор: В последните седмици правех правилните неща



06-09-2016 09:03 | Любомир Тодоров

Григор Димитров не скри разочарованието си от загубата на осминафиналите на US Open от Анди Мъри в три сета, но като цяло беше позитивен на заключителната си пресконференция в Ню Йорк.

"Мисля, че последните 5-6 седмици правех правилните неща на корта. Почти 10 седмици съм на път, като започнах във Вашингтон. Имаше препъвания и грешки тук-таме, но и много полезни тренировки и няколко победи в оспорвани мачове. Бях абсолютен професионалист на корта и извън него. Дисциплината беше добра, игровият ми план се подобри. Ще си почина около седмица, за да анализирам какво се случи. В момента съм разочарован. Но просто горивото ми свърши - физически и психически. Анди в момента е най-добрият", заяви българинът.

Димитров отговори на въпроси за мача срещу Мъри.

"Беше страхотен опит да излеза и да играя във вечерната сесия на "Артър Аш". Разочарован съм от резултата разбира се. Знаех как да играя срещу Анди, но не направих нещата по правилния начин. Направих много непредизвикани грешки, първият ми сервис изчезна. Анди връщаше всичко. Нямам чувството, че той игра невероятен тенис, по-скоро аз направих прекалено много грешки. Но той е опитен и знае как да играе в моменти като този. Опитах всичко, това казах и на моя треньор в съблекалнята. Още в първия гейм имах точки за пробив, но нямах късмет с неговите два сервиса на линията", допълни Григор.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини