Григор срещу Мъри – какво показват цифрите



05-09-2016 16:23 | Станко Димов

Григор Димитров се изправя срещу Анди Мъри в двубой от осминафиналите на US Open. Напълно очаквано, организаторите поставиха срещата да бъде във вечерната сесия на „Артър Аш”, която започва в 02:00 часа българско време.

Григор Димитров и Анди Мъри се познават отлично. Тази вечер те ще играят за 10-и път (Head to Head), като до момента шотландецът води с 6:3 победи. Последният им мач обаче отиде на сметката на българина, който се наложи с 6:7 (1), 6:4, 6:3 в Маями този сезон.

Прави впечатление, че по-голямата част от дуелите между Григор и Анди са на големи турнир – 6 от двубоите са били в „Мастърс 1000” сериите или Шлема.

До момента в Шлема Григор и Мъри имат по една разменена победа – българинът се наложи на четвъртфиналите на Уимбълдън през 2014, като тогава Мъри е действащ шампион в турнира. Няколко месеца по-късно шотландецът се оказва твърде силен за Григор на осминафиналите на Australian Open.

Още един любопитен факт – 8 от срещите между Мъри и Димитров са на твърда настилка. Изключение тук прави единствено дуелът им на „Ол Ингланд Клъб”.

Ако успее да победи тази вечер, Григор Димитров за първи път в кариерата си ще достигне до четвъртфинал на US Open. Общо в Шлема българинът два пъти е стигал до четвъртфинал или по-напред – Australian Open 2014 и Уимбълдън 2014.

Мъри, който по-рано през седмицата стана петият тенисист, заработил $50 млн. от наградни фондове, също е на прага на любопитен рекорд. Ако стигне до финал в Ню Йорк шотландецът ще стане едва четвъртият в историята, който играе във финал на всички турнири от Шлема в рамките на един сезон.

По-рано през годината Мъри загуби от Джокович във финалите на Australian Open и „Ролан Гарос”, но пък успя да вдигне титлата от Уимбълдън, която в последствие гарнира със златен олимпийски медал.

Какво мислят букмейкърите? Sportingbet.com дава огромно предимство на Анди Мъри, като ставката за успех на шотландеца е 1.166. Коефициентът за триумф на българина е 5.50.

С достигането си до осминафиналите, Димитров и Мъри си гарантираха по $235 000 от наградния фонд. Място на четвъртфиналите пък се премира с $450 000. В точково отношение – осминафиналът носи 180, а достигането до четвъртфинал двойно повече – 360.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини