Надал: Имах сили да стигна далеч в турнира



Надал: Имах сили да стигна далеч в турнира
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
05-09-2016 13:38 | Станко Димов

Рафаел Надал напусна тъжен Откритото първенство на САЩ. Бившият водач в ранглистата отстъпи с 2:3 сета пред французина Люка Пуй в двубой, продължил повече от 4 часа. Рафа има за какво да съжалява, тъй като в петия сет имаше пробив аванс, като при 4:3 и 30:0 в своя полза направи голям пропуск, след което позволи на опонента му да върне брейка за 4:4. В тайбрека Рафа отново се отличи с грешка при 6:6 точки, след което загуби мача.

„Наистина направих голяма грешка при 6:6 в тайбрека. Бях в позиция, в кояот можех да завърша точката, да направя уинър, но за сметка на това сгреших. Проблемът е, че това се случи при 6:6 в тайбрека на петия сет. Трябваше да приключа мача по-рано. Когато водиш 4:3 и 30:0, си си свършил работата на 50%. Този път нещата не се развиха добре за мен”, коментира Надал.

„Пуй започна двубоя много силно. Имаше правилната настройка. Аз се борих до последната точка. Но имах нужда от нещо допълнително, за да го победя днес. Определено двубоят беше много изравнен, всичко можеше да се случи. Просто искам да поздравя опонента си, който днес взе по-правилните решения от мен в някои точки. Можех да се представя по-добре. Мисля, че имах сили да стигна далеч в турнира”.

Испанецът разкри, че ще се прибере за няколко дни в дома си в Майорка. Надал за пореден път каза, че целта му до края на сезона ще бъде да си гарантира място във финалите на АТР в Лондон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини