Мъри: Трябва да променя играта си, ако искам да бия Димитров



04-09-2016 15:50 | Tennis24.bg

Анди Мъри обяви, че трябва да положи много усилия и да подобри играта си в сравнение с показаното в третия кръг срещу Паоло Лоренци, ако иска да победи Григор Димитров.

Двубоят между Димитров и Мъри ще бъде в понеделник, по всяка вероятност на централния корт „Артър Аш стейдиъм”, който е най-голямата тенис арена в света. В последния си мач шотландецът успя да спечели със 7:6 (4), 5:7, 6:2, 6:3 дуела си с Лоренци.

Двамата се познават отлично, като това ще бъде техен дуел №10. До момента Мъри води с 6:3 победи. В последния двубой между двамата обаче – в Маями, победител бе хасковлията – 6:7 (1), 6:4, 6:3. Това се оказа и краят на партньорството на Мъри с Амели Моресмо. Друга важна победа на Григор срещу настоящия номер 2 в света дойде на Уимбълдън през 2014 г. Димитров показа, че започва да си връща формата напоследък с помощта на бившия помощник треньор в щаба на Мъри – Дани Валверду.

„Димитров е много добър тенисист. Той прави добре много неща на корта. Има добро усещане за играта, движи се добре. Очевидно, не игра най-добрия си тенис в последните 18 месеца, но в последните седмици започна отново да играе много добре. Връща се на нивото на тениса, на който е способен. Ще е много труден мач. Това очаквам. И трябва да играя много по-добре, отколкото се представих срещу Лоренци, ако искам да победя“, коментира Мъри.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини