Грозданов отново спечели Държавното на открито



04-09-2016 14:07 | Tennis24.bg

Тихомир Грозданов (ТК "Левски") защити титлата си на държавното лично първенство за мъже, което завърши на Националния тенис център в София. На финала той победи водача в схемата Александър Лазаров (ТК "Дема") с 6:1, 7:5, 7:6(5) след близо два часа и половина игра.

Това е четвърта титла в националния шампионат за Грозданов, който бе поставен под номер 3 в схемата, след 2008, 2013 и 2015 година.

Шампионът стартира отлично срещата и взе девет от първите десет гейма, с което спечели първия сет и поведе с 3:0 във втория. При 5:3 той сервираше за сета, пропусна сетбол, след което беше пробит. Националът ни за Купа "Дейвис" Лазаров изравни за 5:5, но след това съперникът му отново направи серия от два поредни гейма, с което поведе с 2:0 сета.

В третата част Грозданов дръпна с 5:2. Той пропусна два мачбола при сервис на Лазаров, след което още три при 5:3 и позволи на Лазаров да изравни. Грозданов поиска медицински таймаут, а след това поведе с 6:5. Лазаров също използва медицински таймаут, а след това вкара сета в тайбрек при собственото си подаване. В него Грозданов пропиля аванс от 5:1, но при 5:5 той се възползва от две поредни грешки на съперника, за да триумфира при шестия си мачбол в двубоя.

Призьорите бяха наградени от Катерина Генова, ген.секретар на БФТ и Тодор Енев, капитан за Купа "Дейвис". За титлата си на сингъл Грозданов взе 1900 лева от общия награден фонд в размер на 5000 лева, а Лазаров остана с 1100 лева.

Това е втори трофей за Грозданов на това първенство. Вчера той спечели и шампионската купа на двойки заедно с друг бивш национал Илия Кушев (ТК "Левски").

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини