Григор Димитров играе трудно срещу Соуса



02-09-2016 12:13 | Станко Димов

Григор Димитров за втори път в кариерата си достигна до трети кръг на US Open. В събота българинът ще се изправи срещу Жоао Соуса от Португалия, срещу когото играе трудно.

До момента двамата са си разменила по една победа на ниво АТР. Соуса се наложи над Димитров с 3:2 сета на старта на US Open 2013, а българинът взе реванш миналата година на турнира в Куала Лумпур – 2:1 сета.

Соуса, който в момента е 36-и в ранглистата на АТР, където Григор е 24-и, записа победи в Ню Йорк над Виктор Естрея Бургос (3:0 сета) и Фелисиано Лопес (3:1 сета). Любопитен обаче е фактът, че в т.нар. US Open серии, Соуса записа...0 победи. Той загуби първите си двубои на „Роджърс Къп”, Синсинати и Уинстън-Салем, преди да дойде в Ню Йорк. На другия полюс пък бе представянето на Димитров, който завърши втори в US Open сериите, като изостана само от Кей Нишикори.

27-годишният Соуса има спечелени 2 титли в кариерата си до момента, и двете спечелени на твърда настилка. Иначе португалецът се чувства най-добре на клей. През месец май Соуса записа рекордно класиране в ранглистата, като се изкачи до №28.

Най-доброто постижение на Соуса на US Open е достигането до III кръг (2013). Португалецът никога не е достигал до втора седмица в турнир от Големия шлем. От своя страна върховото постижение на Гришо в Ню Йорк е достигането до IV кръг през 2014 (загуби от Гаел Монфис).

Двубоят Димитров – Соуса ще се играе в събота.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини