Григор продължава напред след 5 сета



02-09-2016 06:14 | Tennis24.bg

За втори път в кариерата си Григор Димитров се класира за трети кръг на US Open. Това стана факт, след като рано тази сутрин българско време хасковлията се справи с Жереми Шарди с 3:2 сета, в отделните части 4:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2 след повече от три часа игра на стария корт „Грандстенд”.

След два напълно равностойни сета, французинът буквално се срина във финалната пета част, от което се възползва Гришо. Нашето момче дръпна с 4:0 гейма след два брейка, а до края на срещата Шарди нямаше сили за подвизи и успехът заслужено отиде на сметката на Димитров.

Стартът на двубоя се забави с часове, тъй като над Ню Йорк заваля продължителен дъжд.

Победата беше трета от четири дуела с французина и класира нашето момче за следващата фаза, където го чака познат съперник – Жоао Соуза. Португалецът малко изненадващо надви с 3:1 поставения под №19 в схемата Фелисиано Лопес.

Григор и Соуса ще играят в събота, а победителят ще се класира за осминафинал, където най-вероятно ще срещне Анди Мъри. До момента българинът и португалецът имат по един разменен успех. Любопитен е фактът, че за първи път те се срещнаха именно на кортовете на US Open през 2013, където в първи кръг Соуса печели в 5 сета. Григор взе реванш в Куала Лумпур миналата година, отново на твърди кортове.

ПОБЕДАТА НА ГРИГОР НАД ШАРДИ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини