Анди Мъри победи под шума на дъжда в Ню Йорк



01-09-2016 23:31 | Tennis24.bg


Времето в Ню Йорк опроверга прогнозите на Анди Мъри, че тази година US Open няма да бъде тормозен от дъжд. Времето в Ню Йорк прекъсна 11 мача, но новият подвижен покрив на „Артър Еш Стейдиъм“ се оказа от полза на шотландеца да продължи в трети кръг. На закрито той надигра Марсел Гранойерс с 6:4, 6:1, 6:4 за 2 часа и 22 минути.

Голямата шумотевица, в която „Артър Еш“ се превръща при спуснатия покрив за 500 милиона долара, не попречи на похода на Мъри. На моменти играчите не чуваха ударите на кордажа си по топките заради барабаненето на дъжда по конструкцията над тях, а звукът беше почти оглушителен.

„Първоначално не можех да разбера дали шумът идва от хората, които влизаха по трибуните. Чак след това разбрах, че се дължи на дъжда. Беше трудно, беше странно, не чувах топката. Но все пак бяхме късметлии, че сме под покрива. Иначе нямаше да има никакъв тенис, което е във вреда на всички“, коментира Мъри.
Следващият съперник на шампиона от US Open от 2012 ще е победителят между Жил Симон, номер 30 в схемата, и непоставения италианец Паоло Лоренци.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини