Шиникова и Томова водачки в схемата на Алианц къп



01-09-2016 12:23 | Любомир Тодоров

На 6 септември, вторник, на кортовете на Тенис клуб “Левски-София” стартира ХХVI Международeн тенис турнир за жени „Allianz Cup”. В състезанието са заявили участие над 60 тенисистки от 29 страни.

Поставени под №1 и №2 ще бъдат българките Изабелла Шиникова и Виктория Томова, които се завърнаха преди дни от US Open. С покана от организаторите в основната схема ще участват Ани Вангелова и Петя Аршинкова. Останалите две участнички с „уайлд кард“ ще бъдат определени по-късно.

„Алианц България“ подкрепя този турнир от самото му начало. Щастливив сме да можем да кажем, че сме един устойчив партньор на развитието на българския тенис като цяло. Много се гордеем с международния турнир, който е наше лице за България. За нас дългосрочните проекти се от значение, защото те развиват обществото и спорта. Ще продължим да подкрепяме спорта като една от най-големите финансови институция в страната. Спортът е в основата на едно общество, което държи на ценности като смелост, развитие, борбеност и непреклонен дух“, заяви директорът на отдел „Маркетинг“ в „Алианц България“ Гергана Тодорова.

В квалификациите на турнира ще участват с покана Диа Евтимова, Ивон Михалева, Габриела Мартинска, Катерина Танева и Виктория Очева.

Двубоите от пресявките започват в неделя, 4 септември, от 10 часа. Срещите от основната схема стартират във вторник, 6 септември, също от 10 часа.

Председателят на ТК „Левски“ Явор Цаков обяви, че от тази година на турнира ще има онлайн стрийминг и двубоите на първи и четвърти корт ще могат да бъдат гледани на живо в цял свят.

Финалите на турнира, чийто награден фонд е 25 000 USD, ще бъдат на 11 септември от 11 часа. Победителката ще получи 50 точки за световната ранглиста на Женската тенис асоциация и 3919 USD. За финалистката остават 30 точки и 2091 USD. Участничките в основната схема вземат по една точка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини