"Новият" Родик започна с победа защитата на титлата



03-01-2011 13:33 | Станко Димов

Най-добрият американски тенисист Анди Родик започна с победа защитата на титлата си от турнира в Бризбейн, Австралия. В мач от първия кръг Родик записа лека победа с 6-3, 6-2 над представителя на домакините Маринко Матошевич.

 

Двубоят между двамата продължи малко повече от 70 минути, а успехът сложи край на надеждите на "кенгурутата" да имат свой представител в следващия етап на турнира. Както е известно по-рано през деня голямата надежда на Австралия Бърнард Томич бе пометен в два сета от опитния германец Флориан Майер.


Въпреки лесната победа Родик "изненада" с проблемите си си първия сервис. Почти през целия мач Анди не можеше да пласира точно началния си удар, но въпреки това почти не остави шанс за пробив пред съперника си.

 

Единствената възможност пред Матошевич дойде при 0-5 във втория сет, когато вместо да получи "лешник", австралиецът се озова пред 0-40 и три поредни точки за пробив. Той стана факт, но това не промени крайния изход на двубоя. Следващият съперник на Анди в Бризбейн ще бъде украинският гигант Александър Долгополов, който спечели мача си с Игор Андреев.


Турнирът е Бризбейн е с награден фонд $370 000, а водач в схемата е световният номер 5 Робин Сьодерлинг.


Самият Родик пък обяви наскоро, че се чувства прероден, след като най-накрая е спечелил битката с мононуклеозата, която на практика му провали втората половина от сезон 2010.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини