Чисто начало за Григор Димитров на US Open



30-08-2016 20:25 | Станко Димов

Григор Димитров започна с победа участието си на US Open 2016. Най-добрият български тенисист се наложи с 3:0 сета – 6:2, 6:4, 7:6 (7) над испанеца Иниго Сервантес и се класира за втори кръг в Ню Йорк, където ще срещне Жереми Шарди (Франция).

С успеха днес Димитров защити точките от миналата година, когато отпадна във втори кръг след загуба от Михаил Кукушкин. Следващият двубой на Григор ще бъде в четвъртък.

Григор Димитров започна отлично срещата и след два ранни пробива успя да поведе с 4:0 гейма. Сервантес успя да навакса един от брейковете, след което намали на 2:4, но до края на сета Григор не трепна – 6:2 след 27 минути игра.

През втората част Сервантес подобри значително началния си удар и играта стана по-равностойна. Ключов за изхода на сета се оказа деветият гейм, в който Димитров спаси точка за пробив и поведе с 5:4, след което на свой ред стигна до брейк-бол, реализира го и дръпна с 2:0 сета.

Най-драматичен беше третият сет, в който Сервантес направи късен пробив за 6:5 и сервираше за намаляване на резултата. Григор обаче успя буквално в последния момент да върне пробива и да се добере до тайбрек, в който отрази сетбол при 5:6 точки, след което реализира втория си мачбол за 9:7.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини