Виландер изненада: Джокович не е фаворит №1 на US Open



28-08-2016 14:33 | Станко Димов

Световният №1 и действащ шампион Новак Джокович не е фаворит №1 за титлата от US Open. Това мнение изказа легендарният шведски тенисист Матс Виландер, който е анализатор на „Евроспорт” на турнирите от Големия шлем. Виландер е категоричен, че претендент №1 за трофея в Голямата ябълка е Анди Мъри.

„Без никакво съмнение, за мен, фаворитът е Анди Мъри. Той започва турнира с много увереност и самочувствие, след като спечели втори златен медал от Олимпийски игри. Той е №2 в света, игра финал в Синсинати и пристигна в Ню Йорк в добра форма”, коментира Виландер пред „Марка”.

„Разбира се, че не трябва да забравяме и Новак Джокович, който е №1 в света. От другите играчи бих споменал Раонич, Нишикори и Чилич”, разкри шведът.

Виландер сподели и мнението си за Рафаел Надал. „Мисля, че US Open идва прекалено рано за Рафаел Надал. Той изигра няколко добри мача на Олимпийските игри, но игра прекалено много. Следващата година, когато е по-свеж, може би ще има повече шансове”.

Виландер също така прогнозира, че в следващите години Новак Джокович и Анди Мъри ще продължат да доминират и не вярва, че някой от младите тенисисти ще може да се конкурира с тях.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини