Какво казаха звездите преди US Open



27-08-2016 13:28 | Tennis24.bg

Няколко дни преди старта на US Open големите звезди на тениса са вече в Ню Йорк. Петък бе първият ден за срещи с медиите в реновирания Национален тенис център на САЩ Били Джийн Кинг.
Предлагаме Ви най-любопитните извадки от пресконференциите от вчера.

Новак Джокович за историята, и преследването на постиженията на Рафаел Надал, Пийт Сампрас (14 титли от Големия шлем) и Роджър Федерер (17 титли)

Титлите от Шлема в нашия спорт се оценяват като исторически, затова това са турнирите, в които искам да дам най-доброто от себе си. Ясно е, че имам феноменална кариера в Големия шлем и съм благодарен и горд с това. Аз съм на 29 години и вярвам, че сън в пика си на тенисист. Ще се постарая да се задържа на върха си възможно най-дълго.


Привилегия е да ме слагат наравно с легенди на тениса, някои от които са спечелили над 10 титли от Големия шлем и са влезли в историята. Всъщност съм поласкан да играя с двама такива. В последните 10 години редовно играя с Роджър и Рафа, те са още тук.


Серина Уилямс за възстановяването на формата си след загубата на Олимпийските игри и оттеглянето си от турнира в Синсинати


Да, не беше лесно физически. Постоянно се опитвам да съм повече и повече. Но накрая се оказа, че съм дала най-доброто от себе си, но това не е било достатъчно. За Олимпийските игри бях тренирала само два дни преди първия кръг. Не беше идеалната подготовка, но беше всичко, което успях да направя.


Започвам да се чувствам по-добре, това е наистина хубаво.


Кей Нишикори за фаворитите на US Open


Мисля, че Новак Джокович и Анди Мъри се справят наистина добре. Анди игра много напоследък – на Олимпийските игри и Синсинати. Мисля, че е на 100% и има големи шансове да победи Новак. Но мисля, че има две млади момчета – Милош Раонич и Марин Чилич, които ги следват плътно. Ще е трудно и интересно състезание.


Рафаел Надал за „Голямата четворка“


Имате предвид Федерер, мен, Новак и Анди? Ами тази, така наречена Голяма четворка, остарява. Нормално е, идва ново поколение, което иска да е на тези позиции.


Но Новак все още е номер 1, Анди – номер 2 и е в добра позиция да стигне до върха. Вярно, аз съм контузен, но преди това бях на трета позиция, недалеч от номер 2. Вярно, Роджър също има трудна година, контузии. Ясно е, че няма да сме тук вечно. И наистина Анди и Новак се отдалечават.


Но мога да кажа, че съм доволен от сезона си до момента.


Серина Уилямс за щаденето на контузеното си рамо на тренировка


Приоритетът ми явно е да правя и двете неща. От една страна искам да тренирам много, защото не искам да започна турнир без подготовка. Така че странната тренировка е част от играта. Правила съм го много и преди, това е физиотерапия.


Анди Мъри за това как бащинството го е променило


Тенисът вече не е най-важното нещо в живота ми. Вероятно, когато съм бил по-млад, не съм имал семейство, е бил. Но различната перспектива сега ми помага. Вече не см под такова напрежение, не съм толкова стресиран.


Ангелик Кербер за номер 1 в световната ранглиста

Не се притискам твърде много за това. Ако един ден стана номер 1, ще е страхотно. Научих много за тези неща миналата година, особено след Сингапур и мача си там. Трябваше да спечеля само един сет, но напрежението ми дойде много.


Научих много за тези неща, научих много от загубите. Затова не мисля твърде много. Тук съм да играя тенис. Това обичам да правя. А когато дойде онзи момент, ще се радвам. Засега се наслаждавам, защото това е най-добрият ми сезон.


Гарбине Мугуруса за вдъхновението да е ролеви модел на испаноговорящите в САЩ


Е, очевидно се радвам, че хората от Латинска Америка, Испания и други гледат на нас, играчите, като пример за това как да постигнат нещо. Като пример за успешни хора. Затова съм горда, че съм сред тези хора. Надявам се повече от тези хора, момичета, да започнат да играят тенис.


Рафаел Надал за контузията в китката си


По-добре съм. Малко. Но е ясно, че ако си бил извън игра два месеца и половина, имаш нужда от време.
Ще се опитам да се възстановя бързо, особено след Олимпийските игри и Синсинати. Но китката още ме тормози. Трябва да стигна до нормалния и форхенд.


Опитвах през това време да намеря движения, при които не ме боли. Мисля, че вече мога да удрям нормалния си форхенд, но все още имам нужда от време, за да осъзная, че имам доверие на китката си. Мисля, че все пак тренирам и играя добре.


Анди Мъри за подвижния покрив на корта „Артър Аш“


Страхотно е. Тренирах вече под покрива. Изглежда удивително. Много е бърз, без значение дали е отворен, или затворен покривът. Така няма да има много отлагания на мачове. За играчите е добро нещо. За телевизията, медиите, феновете – също. Добре е за всички. Но се басирам, че тази година няма да вали. В последните няколко години се молехме за такъв. Накрая те похарчиха 500 милиона долара и сега няма да има дъжд. Ще видим.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини